Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس محیط زیست گفت: امری که باعث می‌شود آلودگی هوا را داشته باشیم این است که تولید آلودگی هوا در کشور ما از توان خود پالایی اتمسفر بیشتر است بنابراین این امر باعث می‌شود که کیفیت هوا در فصل زمستان که وارونگی دما و انباشت و سکون هوا را داریم بیشتر خودش را نشان دهد. تاریخ انتشار: 04:03 - 26 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۷۵۷۶

یوسف رشیدی، کارشناس محیط زیست و استاد دانشگاه تربیت مدرس در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، درباره علت رفع نشدن آلودگی هوا و ناکارآمد ماندن راهکار‌های محیط زیست و شهرداری در مقابله با آن اظهار کرد: امری که باعث می‌شود آلودگی هوا را داشته باشیم این است که تولید آلودگی هوا در کشور ما از توان خود پالایی اتمسفر بیشتر است بنابراین این امر باعث می‌شود که کیفیت هوا در فصل زمستان که وارونگی دما و انباشت و سکون هوا را داریم بیشتر خودش را نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمل و نقل عمومی باید ارتقا پیدا کند

رشیدی در ادامه افزود: نکته دوم در ایجاد آلودگی این است که ما باید به این بپردازیم که دنیا چه کرده است ما یک سری راهکار‌های مهندسی برای کاهش آلودگی هوا داریم به عنوان مثال در این راهکار‌ها به سراغ ارتقای استاندارد سوخت و ارتقای استاندارد خودرو‌ها، و ارتقا استاندارد در صنایع، معاینه فنی رفته ایم ولی اقدام مهمی که باید صورت بگیرد این است که حمل و نقل عمومی باید ارتقا پیدا کند.

باید امکانات در کل کشور توزیع شود

وی در ادامه اظهار کرد: باید امکانات در کل کشور توزیع شود و در یک جا انباشت امکانات و تمرکز جمعیت را نداشته باشیم که باعث بروز آلودگی هوا شود.

کارشناس محیط زیست در ادامه افزود: به عنوان مثال در تهران مجوز‌های ساخت و ساز و مرتفع سازی توسط شهرداری داده شده که یکی از عوامل آلودگی هوا است که باعث می شود هوا به خوبی در جریان نباشد.

آلودگی هوا شاخص ارزیابی عملکرد دولت هاست نه شهرداری

وی در ادامه افزود: مجموعه‌ای از این عوامل باعث می‌شود ما آلودگی هوا را داشته باشیم در دنیا یکی از شاخص‌های مناسب برای ارزیابی عملکرد دولت‌ها نه شهرداری ها همین آلودگی هوا است. چرا؟ چون سوخت یک مسئله‌ی کشوری است و ارتقا خودرو‌ها یک مسئله‌ای است که دست وزارت صنایع و دولت است نه شهرداری.

توزیع امکانات دست دولت است

این کارشناس محیط زیست در ادامه بیان کرد: توزیع امکانات دست دولت است و این موضوع درست است که بقیه ارکان‌ها مثل شهرداری هم در آن نقش دارند اما نقش اصلی را دولت بر عهده دارد.

باید مردم مجاب شوند که کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند

وی در ادامه گفت: نکته مهم که شاید بتوان گفت به آن توجه نشده بحث حمل و نقل عمومی است که در کل دنیا به آن خیلی توجه می‌شود و باید مردم مجاب شوند که کمتر از خودروی شخصی استفاده کنند و بایستی حمل و نقل عمومی مناسب گسترش داده شود.

وی در ادامه گفت: شهرداری می‌تواند پاسخ دهد که دولت به حمل و نقل عمومی چقدر کمک کرده است؟ که این موضوع می‌تواند برای ما راهگشا باشد.

رشیدی در ادامه تاکید کرد: دولت در این مسئله باید خیلی عمیق ورود کند و جز اولویت‌های اساسی آن ها باید آلودگی هوا باشد. گاهی درباره یک مسئله فقط حرف زده می‌شود اعتقادی وجود ندارد و بین حرف صرف با اعتقاد کامل تفاوت وجود دارد.

از رده خارج شدن خودروی فرسوده در کشور کاملا خوابیده است

وی در ادامه افزود: این مسئله باید خیلی عمیق بررسی شود و جز اولویت‌های اساسی باشد. از رده خارج شدن خودروی فرسوده در کشور کاملا خوابیده است چرا؟ چون ممنوعیت واردات خودرو داریم و فقط وارد کننده های خودرو باید خودرو را از رده خارج می‌کردند و خودرو سازان داخلی ما مجبور نبودند خودرو‌های فرسوده را از رده خارج کند بنابراین بعد از ممنوعیت واردات خودرو کلا بحث اسقاط خودرو و از رده خارج شدن خودروی فرسوده کلا خوابیده است.

باید بحث تلنبار خودروی فرسوده حل شود

وی در ادامه افزود: وقتی یک مسیر بسته می شود باید مسیر دیگری باز شود تا این بحث تلنبار خودروی فرسوده که هم اکنون با آن مواجه هستیم حل شود بنابراین من معتقدم که شهرداری هم در مورد آلودگی هوا مقصر بوده از جمله در موضوع مجوز بلند مرتبه سازی‌ها، از بین رفتن باغات و گسترش بی رویه شهر که بلاخره باعث می‌شود که جمعیت بیشتری وارد شهر بشود و از آن طرف خودروی بیشتر در شهر تردد کنند و از آن طرف تردد بیشتر به وجود بیاید که شاید در نگاه کلی خیلی کوچک به نظر برسد ولی مشکلات زیادی را به وجود می آورد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۱۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن افشارچی روز چهارشنبه در بازدید از این ۲ مسجد، افزود: تاریخ این ۲ مسجد با عبادت علما و مومنان طی سال ها شناخته می‌شود و این بناهای مذهبی دارای قدمت و عظمت است.

وی با بیان اینکه با کارهای انجام گرفته مرمت شبستان مسجد چهلستون به نحو احسن انجام شده است، گفت: برای ادامه روند مرمت در این مسجد تاریخی سه میلیارد ریال برای کف‌سازی این بنای تاریخی از محل اعتبارات عمرانی استان تخصیص خواهد یافت.

افشارچی همچنین در بازدید از مرمت های انجام شده تکیه مسجد یری پایین زنجان، گفت: برای ادامه مرمت این مسجد به ویژه تکیه آن ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار امانی تخصیص داده خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان نیز در این بازدید، گفت: مرمت موضعی آجرها، بندکشی با دوغاب گچ، مرمت‌های اضطراری طاق و تویزه‌ها و برچیدن اندود فرسوده گچی و سیمانی، عایق کاری فرسوده پشت‌بام به همراه سبک‌سازی خاک انباشته شده، سبک‌سازی و اجرای عایق‌ کاری مجدد، تعویض آجرهای فرسوده و استحکام‌بخشی پایه‌های آجری این مسجد انجام شده است.

سید سعید صفوی افزود: سال گذشته بخش مهمی از شبستان مسجد یری پایین مانند مرمت و ساماندهی ۲ ستون آجری، درآوردن بندها و آجرهای فرسوده، اجرای بندکشی مجدد، سبک‌سازی، شیب‌بندی، عایق کاری، کف‌سازی و ساماندهی جداره‌های داخلی با مشارکت اداره کل و اعضای هیات امنای مسجد انجام شد.

وی اضافه کرد: در مسجد چهلستون زنجان باید کف‌سازی و مشکلات الکتریکال و در تکیه مسجد یری پایین، آواربرداری سقف، بام سازی، تعویض تیرهای چوبی پوسیده، دوخت و دوز ترک‌های عمیق و نیمه عمیق، برچیدن اندود نمای ورودی اصلی و اجرای ارسی انجام شود.

مسجد چهل‌ستون زنجان از مساجد تاریخی شهر زنجان است.این مسجد در بافت بازار بالای زنجان در ضلع جنوب شرقی مسجد جامع زنجان در راسته معروف به راسته حجت الاسلام قرار دارد.این بنا طبق کتیبه منصوب بر روی پیشانی ورودی در سال ۱۲۸۴ هجری قمری ساخته شده است.مسجد یری پایین در قسمت جنوبی زنجان و در یکی از مراکز محله قدیمی این شهر واقع شده که شامل مسجد، آب انبار، تکیه و ساباط بوده و در فهرست آثار تاریخی زنجان به ثبت رسیده است.

کد خبر 6100545

دیگر خبرها

  • رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده کشور شکست
  • عرضه نقدی ریسپکت ۲ در طرح جایگزینی خودرو‌های فرسوده
  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • جابه‌جایی شرکت کربن ‌به‌ خارج از شهر اهواز تا ۱۴۰۵/ ضرورت بازسازی کارخانه فعلی
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده + جزئیات
  • فروش فوری خودرو ریسپکت ۲ ویژه خودرو فرسوده +جدول
  • شورا و شهرداری در کنار هم در ارائه خدمت به شهروندان
  • اتکا صرف به خودروهای بنزین عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • توقیف لندکروزر قاچاق (+عکس)
  • تصاویری جدید از محمود احمدی نژاد در خارج از کشور درحال خوش و بش کردن